fbpx

SNAP!

Penny Ford

Snap! este un grup german Eurodance format în 1989 de producătorii Michael Münzing și Luca Anzilotti. Trupa a trecut printr-o serie de modificări de-a lungul anilor. Cele mai cunoscute hit-uri sunt “The Power” și “Rhythm Is a Dancer”, ambele ocupând locul 1 în mai multe țări.

Michael Münzing și Luca Anzilotti au format Snap! în 1989, sub numele de Benito Benites și John “Virgo” Garrett III, deoarece credeau că publicul are idei negative preconcepute despre muzica germană. Primul lor hit “The Power”, care a fost cântat de rapperul Turbo B. și cântăreața americană Penny Ford, a atins punctul culminant ocupând locul 2  în topurile din Germania în aprilie 1990 și a petrecut cinci săptămâni în această poziție, în cele din urmă câștigând Aurul pentru vânzări de 250.000 de unități. Single-ul a ajuns în topurile din Marea Britanie și a câștigat Argintul pentru vânzări de 200.000 de unități. În S.U.A., a ajuns la numărul 2 în Billboard Hot 100 și a fost certificat cu Platină pentru 1.000.000 de unități.

Jackie Harris a fost pusă să mimeze vocea lui Penny Ford în clipul “The Power” și a părăsit grupul la scurt timp după aceea, iar Penny Ford a devenit solista de bază a trupei, înregistrând cel de-al doilea single “Ooops Up” un cover al piesei ” Believe You Want to Get Up and Dance (Oops!) ”, un hit din 1980 al The Gap Band, unde Penny a fost backing vocals. Cântecul “Oops Up” a însemnat un nou loc 2 în Germania, poziție unde a rămas nouă săptămâni. Single-ul a intrat pe locul 5 în Marea Britanie și a primit Argintul, dar și Aurul în SUA. Mai multe hit-uri au fost lansate, “Cult of Snap”, care a ajuns la pe locul 3 în Germania si pe locul 8 în Marea Britanie și “Mary Had a Little Boy”, care a staționat pe locul 4 în Germania și din nou în Marea Britanie pe locul 8. Primul lor album World Power a atins locul 7 în Germania, locul 10 în Marea Britanie și locul 30 în S.U.A. Albumul a primit discul de Platină în Germania, iar în Marea Britanie și în S.U.A. discul de Aur.

În 1991, după ce cântăreața, compozitoarea și dansatoarea americană Thea Austin s-a alăturat trupei și a ajutat la scrierea “Rhythm Is a Dancer”, care a fost inițial planificată a fi primul single din cel de-al doilea album, dar mai târziu a fost al doilea single de pe al doilea album. Primul single, “Colour of Love”, a reușit să ajungă locul 9 în Germania, dar nu a reușit să ajungă în Marea Britanie decât pe locul 54.
“Rhythm Is a Dancer” a fost lansat ca al doilea single în iulie 1992, care folosește un sample din melodia “Automan” a trupelor americane de hip-hop din anii ’80, dar a devenit cel mai mare hit al lor. Single-ul a intrat pe locul 1 in Germania, Marea Britanie, Franta, Elvetia, Austria, Olanda, Belgia. În S.U.A., a atins locul 5 în topuri, colectând un alt disc de aur pentru vânzări de 500.000 de unități. Acasă în Germania, single-ul a ajuns câștigat discul de platina pentru 500.000 de unități și discul de aur în Marea Britanie pentru vânzări de 400.000 de unități. Cel de-al treilea single “Exterminate” de pe cel de-al doilea album, care a ajuns pe locul 3 în Germania și pe locul 2 în Marea Britanie, a fost premiat cu o certificare Gold în Germania.

În 2006, Penny Ford a revenit în calitate de interpret original și oficial al grupului SNAP! Ea s-a alăturat producătorilor SNAP!  Michael Muenzing și Luca Anzilloti, și concertează în întreaga lume.