fbpx

SANDRA

Sandra Ann Lauer

Sandra Ann Lauer s-a născut în orașul german Saarbrücken, aproape de granița cu Franța. Tatăl ei, Robert, care deține un magazin de vinuri în Saarbrücken, este francez, iar mama ei, Karin, care a lucrat într-un magazin de pantofi, este de origine germană. Sandra a manifestat un interes timpuriu pentru muzică și dans, începând să învețe baletul clasic la vârsta de 5 ani, pe care l-a continuat timp de zece ani și primind lecții de chitară atunci când ea avea 10 ani.

În 1979, la vârsta de șaptesprezece ani, Sandra s-a alăturat grupului disco Arabesque, compus din Michaela Rose și Jasmine Vetter, și va deveni solistă a trupei. La acel moment, Sandra a întâlnit un instrumentist (clape) pe nume Michael Cretu. Au descoperit că au aceeași zi de naștere, deși la diferență de cinci ani, și au devenit prieteni buni. Arabesque a devenit o trupă de succes cu muzica lor veselă și cu costume efervescente, uneori îndrăznețe, câștigând un public numeros în Japonia și ajungând în top 10 în Germania în 1981 cu “Marigot Bay”. După nouă albume, diferențele emergente în interesele muzicale ale membrilor grupului și scăderea popularității muzicii disco a însemnat despărțirea grupului. Sandra și Michael Cretu, la acel moment deja implicați într-o legătură romantică, s-au mutat la München, unde Michael și-a înființat propriul studio, Data-Alpha, numit după o piesă din albumul său solo “Legionare”. Primul lor single, împreună, a fost “Japan ist weit” din 1984, un cover în germană a piesei Alphaville “Big in Japan”. Cu toate acestea, melodia nu a reușit să intre în niciun top și doar 125 de exemplare ale single-ului au fost vândute.

Sandra a câștigat succesul internațional în 1985 cu melodia “Maria Magdalena”, care a ajuns în vârful topurilor din 21 de țări din întreaga lume și a ajuns în top 10 în alte cinci. Primul sau album, “The Long Play” (1985), a ajuns pe locul 12 în tara sa de origine, Germania, si a fost un succes de top 10 în Scandinavia. Single “In Heat of the Night” a continuat succesul international, a ajuns nr. 2 în Germania și printre primele 10 poziții în multe țări europene. Cântecul i-a câștigat Sandrei locul al doilea la Festivalul de Muzică din Tokyo în 1986. “Little Girl” a devenit al treilea single de pe album în 1986, cu videoclipul filmat la Veneția, dar a avut un succes moderat. La scurt timp după lansarea filmului The Long Play, Sandra s-a mutat la Londra timp de șase luni, unde a lucrat cu profesoara de canto Helena Shelen și a luat lecții de percuție pentru a-și exersa ritmicitatea. Ea s-a apucat, de asemenea, de cursuri de limbi străine, unde a lucrat la abilitățile sale de limbă engleză, iar weekendurile și le petrecea la München pentru a înregistra noi melodii.

Al doilea album de studio al Sandrei, Mirrors, a fost lansat în octombrie 1986, cu “Innocent Love” ales ca prim single, urmat de “Hi! Hi! Hi!”. Ambele melodii au aparțineau genului synth-pop cu tempo alert și au avut succes considerabil în topurile din Europa. Două alte single-uri de pe album, balada “Loreen” și un alt cantec de dans “Midnight Man” au avut doar un succes moderat. În 1987, Sandra a lansat o versiune cover  a “Everlasting Love”, piesa ei preferată din copilărie, care a avut un mare succes internațional. Single-ul a fost un hit de top 10 în țările vorbitoare de limbă germană și a intrat în top 20 la nivel internațional. Cântecul a fost inclus pe primul album retrospectiv al Sandrei, Ten On One, care a avut mare succes și a dat naștere unui alt top 10 hit “Stop For A Minute”.

Noul album de studio mult așteptat, The Art Of Love, a fost lansat în februarie 2007, întrând în top 20 în topurile germane și bucurându-se de un succes minor pe plan internațional. Pentru prima dată, Michael Cretu nu a participat la înregistrarea albumului deoarece a fost ocupat cu noi înregistrări ale proiectului Enigma, lăsându-l astfel pe pe Jens Gad să producă întreagul album. Sandra a participat în mod activ la compunerea și scrierea albumului, prin urmare versurile au fost mai personale și au reflectat luptele din viața ei personală. “The Way I Am” a fost single-ul principal al albumului, atingând numărul 50 în Germania, iar cel de-al doilea single, “What Is It About Me”, nu a reușit să între în topuri. Cu toate acestea, versiunea sa a piesei The Hooters “All You Zombies” a fost un mare hit de radio în Polonia. În noiembrie 2007, a fost anunțat că Sandra și Michael divorțează, iar Sandra a petrecut anul următor concertând în Europa.

Un nou album Sandra, intitulat Back To Life, a fost lansat în martie 2009, prezentând un material up-tempo, cu influențe latin pop, dance si R & B. “In A Heartbeat” și “The Night Is Still Young”, ultimul cu Thomas Anders de la Modern Talking, au fost lansate ca single și ambele au avut un succes modest în Germania. Albumul în sine a avut un succes moderat și a generat recenzii mixte. Mai târziu, în 2009, a fost lansat un album format din trei discuri intitulat The Platinum Collection, care cuprinde toate piesele single ale Sandrei, precum și câteva piese noi și versiuni extinse. Lansarea nu a însemnat și intrarea în topuri.

În iunie 2016 a fost lansat albumul The Very Best Of Sandra. În aprilie 2016, Sandra i-a invitat pe fani să voteze online pentru melodiile preferate, pentru a le permite să creeze lista de melodii. Albumul include cele mai mari 30 hituri și un nou remix al piesei In The Heat Of The Night. În plus, albumul include două piese în limba germană: Japonia Ist Weit și “Sekunden”, care a fost partea B a discului acestui single din 1984.