fbpx

SABRINA

Salerno

SABRINA (născută la 15 martie 1968 în Genova, Italia) este o cântăreață italiană, model, actriță și producător muzical. După ce a câștigat un concurs de frumusețe în regiunea sa natală, Liguria, și-a început cariera în modelling, iar în 1985 a debutat în prime time, în emisiunea tv Premiatissima de pe Canale 5. În același an, single-ul ei de debut a fost lansat: Sexy Girl, produs de Claudio Cecchetto , single-ul a devenit hit în Top 20 în Italia. A lansat primul sau album la sfarsitul anului 1987, intitulat simplu Sabrina, care in curand a devenit numele ei de scenă in anii 1980.

În plus față de “Sexy Girl”, albumul a inclus super hitul internațional top5 al Sabrinei, piesa “Boys (Summertime Love)”, care a vândut mai mult de 1,5 milioane de exemplare până acum pe plan mondial și “Hot Girl”, care a ajuns în top10 în cinci țări europene. În 1988, Sabrina a primit premiul “Cea mai bună cântăreață din Europa” și s-a bucurat de un alt succes de vară la nivel european cu single-ul “All Of Me (Boy Oh Boy)” (produs de Stock, Aitken & Waterman).

Mai târziu, în acel an, a fost lansat al doilea album al său “Super Sabrina”, iar artista s-a impus ca un adevărat sex simbol european, grație filmărilor care au însoțit hituri precum “My Chico” și “Like A Yo Yo” de Giorgio Moroder). Acesta din urmă a devenit tema muzicală a show-ului de televiziune Odiens, un program Italian foarte popular difuzat sâmbăta în prime time, în care Sabrina a și jucat. Datorită succesului albumelor și a imaginii ei sexy, ea a apărut în mai multe emisiuni europene și concerte, cum ar fi Festivalul Pop Montreux din 1988. O altă apariție renumită a fost în 1989, la stadionul olimpic de la Moscova, unde cincizeci de mii de oameni s-au adunat timp de trei zile pentru a se bucura de spectacolele și muzica Sabrinei. În 1989, ea a jucat în filmul italian “Fratelli d’Italia” și a lansat un album remixat intitulat “Super Sabrina Remix”, precum și un nou single “Gringo”.

În anul 1990, Sabrina a fost gazda matinalului tv “Ricomincio da 2” alături de Raffaella Carrà pe Rai Due și a apărut în celebrul show muzical Festivalbar cu un nou single, “Yeah, yeah”. 1991 a marcat un moment de cotitură în cariera lui Sabrina: ea a interpretat un duet cu cântăreața italiană Jo Squillo, “Siamo donne”, prima ei piesă în limba italiană. Au cântat împreună la festivalul de muzică din Sanremo din 1991, spre aprecierea publicului. Cel de-al treilea album de studio al Sabrinei, “Over the Pop”, a fost lansat în același an, iar pentru prima dată i s-a permis să compună si să producă câteva melodii. A fost clar că dorința Sabrinei de a se maturiza ca artist a apărut, iar această dorință de independență și de distanțare de imaginea sa sexy au dus la un conflict cu managementul ei. Ca urmare, promovarea albumului a fost întreruptă, iar noul ei single, “Cover model”, a fost lansat doar în Franța.

Sabrina s-a despărțit de casa de discuri și managementul ei, o decizie care a dus la patru ani de pauză în cariera artistei și abia în 1995 a reușit să revină în showbiz, prezentând câteva emisiuni tv italiene și lansând două noi single-uri sub o casă de discuri indie, “Rockawillie” și “Angel boy”, care au fost succese minore în Italia și țările scandinave. În anul următor, ea și-a înființat propriul studio de înregistrări în Treviso, împreună cu soțul ei de atunci, Enrico Monti, și a lansat primul său album în limba italiană “Maschio dove sei”, la care a colaborat cu Massimo Riva (chitaristul și prietenul vechi al lui Vasco Rossi), cel care a adus o notă pop-rock mai matura la muzica Sabrinei. În 1996 a debutat în teatru cu comedia “I cavalieri della Tavola Rotonda”, interpretând rolul lui Morgan le Fay, iar după o perioadă de doi ani a găzduit apoi jocul televizat “Il mercante in fiera” pe TMC.

În 1998, după succesul debutului ei scenografic, ea a fost distribuită într-o nouă comedie numită “Uomini sull’orlo di una crisi di nervi”, care a fost de asemenea foarte apreciată, dar în timpul producției a suferit un accident la genunchi și nu a putut continua. Ea s-a recuperat până în vara și a putut fi gazda spectacolului tv “Cocco di mamma” pe Rai Uno. În acest spectacol a avut șansa de a cânta câteva hituri de vară din Italia și internaționale, iar aceste spectacole au condus la o revenire muzicală a sa. În același an a fost în filmul de debut al formației muzicale italiene 883 “Jolly Blu” și în situl “Tutti gli uomini sono uguali” difuzat pe Italia 1. În 1999 a lansat un nou album, “Flower’s broken”, în Italia și Spania, dar deși o nouă curiozitate a fost evocată de noul single “I love you”. 2001 a însemnat revenirea Sabrinei la teatru cu muzicalul “Emozioni”, care a primit recenzii foarte bune de la critici.

În anul următor a găzduit o altă emisiune TV pe Italia 1 numită “Matricole & Meteore”, în care a călătorit în întreaga lume pentru a dezvălui situațiile actuale ale fostelor staruri, cum ar fi Shannen Doherty, Al Corley, Gary Coleman, Jimmy Sommerville, Charlene Tilton si altii. În aprilie 2004 a născut primul ei copil, un fiu pe nume Luca Maria. În 2005, ea a jucat în filmul Colori, care a avut premiera la Festivalul Independent de Film de la Salerno, unde a câștigat premiul The Critics ‘Choice Awards ca cea mai bună actriță. În noiembrie 2006 a susținut un concert la “Discoteca 80” din Rusia. La 31 decembrie 2007, ea a apărut în spectacolul de Revelion al lui Gato Fedorento, la televiziunea portugheză, cu un live act în direct în fața a 10.000 de oameni. Pe 17 mai 2008, Sabrina a susținut un concert la Stade de France din Paris: un mare succes cu 45000 de persoane. August 2008 întoarcerea Sabrinei, ca invitat special, la Sopot Festival din Polonia. În octombrie 2008, ea este în turneu din nou în toată Franța, cu turneul nostalgic RFM Party 80 organizat de rețeaua franceză RFM. Ea a lansat de asemenea primul sau album greatest hits  “Erase rewind official remix “. 15 iunie 2010: SAMANTHA FOX și SABRINA se alătură pentru prima dată pentru a cănta un cover al hitului de success al Blondie “Call Me”, pentru coloana sonoră a filmului “American Gigolo” cu Richard Gere. O nouă versiune care va dezlănțui toate cluburile! Cine s-ar fi gândit vreodată?

Oamenii credeau că se aflau într-o mare rivalitate, dar blonda și bruneta îndepărtează aceste zvonuri mulțumită acestui duet extraordinar, în colaborare cu cel mai bine văzut DJ italian Andrea T. Mendoza (Billionaire Club) și partenerul său Steve Tibet. Jurnaliștii care au căutat o rivalitate între cele două vedete trebuie să se gândească din nou: “A fost totul un cadru mare”, a spus Sabrina într-o apariție de televiziune recentă. “De ani de zile am vorbit despre a face ceva împreună”, continuă Samantha. “Acum câteva luni, după o discuție, Sabrina mi-a spus:” Sună-mă, Sam “. Am raspuns. “Sună-mă, Sab”. Și am început să cântăm acea melodie. A fost momentul potrivit “. În vara anului 2010, Sabrina a găzduit cu succes emisiunea de televiziune “MITICI ’80”. Sabrina a jucat în filmul “Stars 80” regizat de Frédéric Forestier și produs de Thomas Langmann (câștigător al Oscarului pentru filmul “The Artist”), lansat în Franța pe 24 octombrie 2012, unde joacă rolul ei, a artistei Sabrina. Începând cu data de 25 octombrie, Sabrina a început un lung turneu în Franța, care se va termina la sfârșitul lui 2013.

În 2014, Sabrina are un nou proiect audio cu unul dintre cei mai mari producători ai momentului, americanul Rick Nowels. Acesta din urma a compus mari hituri pentru vedete precum Madonna, Kim Wilde, Eros Ramazzotti, Laura Pausini, Geri Halliwell, Craig David și mulți alții și a câștigat și un premiu Grammy. Single-ul COLOR ME scris de Sabrina și Mauro Lovisetto, a fost lansat în vara anului 2014. În același an, Sabrina a fost vedeta spectacolului de talente “The Rink”, difuzat pe RAI 1 pentru 5 episoade conduse de Flavio Insinna. La mijlocul lunii octombrie a reluat turneul francez. Sabrina nu se oprește niciodată: în anul 2016, Sabrina a lansat un nou film “STARS 80 … .. SUITE” în cinematografele franceze, anul următor.