fbpx

NANA

Nana Kwame Abrokwa

Nana Kwame Abrokwa s-a născut la 5 octombrie 1969 în Accra (Ghana). La vârsta de 10 ani, a venit în Germania cu mama, frații și surorile sale. Muzica a fost hobby-ul său încă de mic, iar când a terminat școala, a început o carieră ca DJ. A mixat în multe locații și a devenit destul de faimos. A apărut, de asemenea, în două filme germane. Apoi l-a cunoscut pe Toni Cottura și amândoi au înțeles că, într-o bună zi, vor lucra împreună. La acel moment, Toni avea succes cu Fun Factory și prodcea hit-uri pentru trupe și artiști celebri precum Marky Mark, Backstreet Boys sau N’Sync. În 1997, Toni Cottura a părăsit Fun Factory împreună cu partenerul său Bülent Aris, iar în cele din urmă a venit vremea să lucreze împreună cu Nana.

Nana a început să cânte rap sub numele de MC Africa True (sau pe scurt: True). A contribuit la grupul Eurodance Darkness, cu single-ul In Dreams My in 1995. Muzica a fost produsă si orchestrată de Bülent. De asemenea, a co-produs câteva melodii pentru DJ David Fascher (cum ar fi Make The Crowd Go Wild). Se pare însă că nu-i plăcea stilul eurodance, așa că a părăsit trupa Darkness.

Primul single solo al lui Nana, Darkman, a fost lansat la sfârșitul anului 1996. Cântecul a fost un mare succes în Europa, în special în Germania, Austria, Elveția și Benelux. Europa a descoperit un nou stil muzical: rap & hip hop european. Adevăratul succes pentru Nana a venit cu următorul single, Lonely. Cu linia melodică cântată de Alexandra Prince, single-ul a fost un super-hit al anului 1997 la nivel european, rămânând pe locul 1 în Germania peste o lună. A intrat în top 5 în cele mai multe topuri europene. Apoi au urmat single-urile Let It Rain (scris pentru mama sa care a fost răpusă de cancer cu 10 ani inainte), He’s Comin si Too Much Heaven din albumul său de debut Nana – The Album. Toate au intrat în top10 în Germania. Albumul a inclus numeroși artiști precum Jan VD Toorn, Jonestown, Pappa Bear (fratele lui Daisy Dee), solista Mazaya, Alex Prince, așa cum s-a menționat anterior, precum și o mulțime de membri ai familiei muzicale Booya.

În mai 1998, al doilea album a ieșit, intitulat Father. Nana a adoptat un nou stil: R & B / Rap, cu melodii mai lente și versuri mai mature. A lansat melodiile Remember the Time, Dreams (amintind mult de hitul anterior Lonely) și Father din albumul respectiv, toate reușind să intre în topuri.

Primul single Nana de pe cel de-al treilea album, I Wanna Fly (Like A Eagle), a fost lansat în noiembrie 1999 și a fost o baladă despre libertate. Apoi a avut loc o pauză lungă și lansarea celui de-al treilea album a fost anulată, în timp ce Viva TV difuzase deja mostre din unele piese ale acelui album în timpul unei emisiuni speciale de o oră despre Nana. Nana a muncit din greu și planul era ca aceasta să fie o mare lansare și un hit în topuri din nou. Cântecele au rămas blocate în booya-bass. I Wanna Fly a fost un eșec și după aceea familia Booya s-a despărțit. Bülo nu a putut lansa acest album din cauza unor probleme de copyright, datorită plecării tuturor producătorilor și colaboratorilor care au lucrat la acest album. Nana a înregistrat un alt album în studiourile Booya. Dar, din moment ce epoca Booya s-a încheiat și lumea muzicii s-a schimbat foarte mult, nu a fost lansat nici acest album. Nana a părăsit în cele din urmă Booya.

În 2001, Nana a revenit, de data aceasta cântând rap în limba germană pe single Du Wirst Sehen (Veți vedea). A fost un mare succes pe scena cluburilor germane, dar departe de vechile zile de succes ale Darkman. A început să lucreze la noul album care urma să fie numit Global Playa și care urma să fie în engleză și germană. Dar și acesta a fost anulat.

2004 : zvonurile conform cărora Nana muncea din greu pentru a reveni pe scena erau adevărate. Nana a lansat noul single Butterfly / Ride With Me, care a fost primul său single de pe noul album (intitulat All Doors In Flight No.7) lansat în iulie 2004.

2009 : Noul album al lui Nana a fost intitulat Stand Up. Conținea 18 piese.

2014 : Nana s-a alăturat unui single colectiv cu DesiSlava și Pappa Bear, Cotton Candy.

2017 : Nana a lansat o versiune 2k17 a melodiei Remember the Time pe 4 august, împreună cu un nou videoclip. Apoi a apărut Go Away featuring Manuellsen & Vessy. Ambele melodii au fost incluse în albumul său #BetweenLuciferAndGod, lansat în luna noiembrie. Albumul a inclus colaborări cu nume mari de eurodance Thea Austin și Ice MC.