fbpx

MR. PRESIDENT

LayZee AKA

Mr. President este un proiect german de eurodance, cunoscut cel mai bine pentru hitul lor internațional “Coco Jambo” lansat în 1996. Mr. President este de asemenea renumit în Europa pentru hit-urile “Up’n Away”, “I’ll Follow the Sun”, “I Give You My Heart”,”4 on the Floor”, “Jo Jo Action” și albumele “Up’n Away” și “We See the Sun”.

Mr. President a fost fondat în 1991 în Bremen, Germania, de producătorii Jens Neumann și Kai Matthiesen. De-a lungul unei perioade de 17 ani, grupul a trecut printr-o varietate de schimbări de componenta. La început, Mr. President a constat din cântăreții germani Judith Hinkelmann (T-Seven), Daniela Haak (Lady Danii) și rapperul american George Jones (Sir Prophet). În 1994, Jones a fost înlocuit de rapperul britanic Delroy Rennalls (LayZee Dee). Când Hinklemann a plecat în 2000 pentru a începe o carieră solo, cântăreața Nadia Ayche s-a alăturat ca înlocuitor. Cu toate acestea, Ayche a fost rapid înlocuită de cântăreața Myra Beckmann în 2001. Când Beckmann a plecat de asemenea în 2003, cântăreața Franziska Frank (Franzi) s-a alăturat trupei. Până în 2008, Mr. President s-a desființat oficial.

În 1996, Neumann și Matthiesen au decis să adopte un sunet radical diferit pentru următorul single Mr. President. Piesa de inspirație reggae-fusion “Coco Jamboo” a devenit rapid un super hit la nivel mondial. Acesta a fost primul single Mr. President care a intrat în topul UK ajungând pe locul 8 în Statele Unite și pe locul 21 în topul Billboard Hot 100. Coco Jambo a fost inclus pe albumul We See The Same Sun împreună cu single-ul devenit hit “I Give You My Heart”.

Începând cu anul 2008, Rennalls a continuat să concerteze în Europa și America de Sud ca “LayZee formerly of Mr. President.” În 2014, a recrutat cântăreața de origine maghiară Erika Kovács pentru a susține concerte live. Astăzi, Rennalls (LayZee Dee) și Kovács continuă să-și asume rolul Mr. President ca act duo la concertele din întreaga lume. Rennalls a continuat să-și lanseze propria muzică solo, să facă și colaborări cu alți artiști și să își gestioneze propria casă de discuri independentă, DieZel Records. Până în prezent, a lansat un total de 5 single-uri solo, inclusiv – “Tonight”, “Summertime” și “Copacabana”.