fbpx

MAXX

MAXX

Maxx este un proiect german Eurodance care a avut succes la nivel internațional la mijlocul anilor ’90, cu single-urile “Get-A-Way”, “No More” și “You can get it”. Numele “Maxx” este un acronim special pentru Maximum Xstasy. Proiectul Maxx a fost rezultatul colaborării reușite, dar scurte între producătorul muzical Juergen Wind (J. Wind) și David Brunner. După ce au colaborat pentru a lansa “Another Night” de M.C. Sar & The Real McCoy la Hansa Records / BMG Berlin, Wind si Brunner au inceput sa colaboreze cu compozitorul Bruce Hammond Earlam (de la Bruce & Bongo) pentru a crea single-ul de debut Maxx “Get-A-Way” sub label-ul Blow Up / Intercord.

Single-ul de debut Maxx, “Get-A-Way”, a fost cântat de Köhler și solista Samira Besic. Din cauza unor circumstanțe necunoscute, Besic a părăsit proiectul înainte ca filmarea videoclipului muzical pentru single să poată începe. Dansatoarea și modelul Eliz Yavuz (Alice Montana) a fost rapid angajată să ia locul lui Besic și să mimeze vocea solistei la filmările videoclipului. Când a fost lansat pe 27 octombrie 1993 în Germania, “Get-A-Way” a devenit un succes peste noapte în țară, ajungând pe locul 11 pe topuri și rămânând acolo de peste 26 de săptămâni. Ulterior, a câștigat discul de Aur în Germania pentru vânzarea a peste 250.000 de unități. Single-ul a fost de asemenea un succes major în țările vecine, cum ar fi Austria, unde a ajuns pe locul 3, sau Elveția, unde a ajuns pe locul 8. În Marea Britanie, “Get-A-Way” a ajuns pe locul 4 în topuri și a câștigat mai târziu discul de Argint pentru vânzarea a peste 200.000 de unități. Single-ul a ajuns pe locul 8 în Irlanda. Datorită eforturilor promoționale ale Remixed Records, single-ul a avut un succes și mai mare în Scandinavia. În Suedia, s-a stabilit pe locul 3 în topuri, în Danemarca pe 4, Finlanda pe 5 și în Norvegia pe 8. “Get-A-Way” a fost de asemenea un succes în Belgia, Olanda și Franța. Single-ul a reușit să ajungă pe locul 11 în Eurochart Hot 100.

După o căutare intensă în Germania pentru o solistă care să o înlocuiască pe Besic, cântăreața britanică Linda Meek a fost descoperită la începutul anului 1994. După ce s-a alăturat proiectului ca noua voce, ea a început imediat să interpreteze live cu Köhler în Europa sub brandul Maxx. Apoi a înregistrat single-ul “No More (nu-l suport)” cu Köhler în Germania. Noul single a fost lansat oficial la 1 martie 1994 și a fost un mare succes ca și predecesorul său, ajungând nr. 10 în Germania și în Top 5 în peste 18 țări. Succesul ambelor single-uri au dus la apariții periodice la Top of the Pops din UK și în alte show-uri cu topuri muzicale cum ar fi Dance Machine în Franța, Superclassifica Show din Italia și alte emisiuni speciale MTV din Europa. La mijlocul anului 1994, “Get-A-Way” a vândut peste 1,1 milioane de unități în întreaga Europă. Meek a fost asociată cu single-ul de către mass-media datorită interpretării constante a melodiei live în concerte cu Köhler. Meek a fost, de asemenea, prezentată în diverse reviste pop și muzicale germane alături de Köhler. În revista BRAVO, ea a fost numită “Vocea Maxx: noua parteneră a lui Gary este britanica Linda Meek”.

Pe culmile succesului cu Maxx la mijlocul lui 1994, Wind și Brunner au început, de asemenea, să aibă un succes rapid cu M.C. Sar și The Real McCoy. “Another Night” a atins punctul culminant pe locul 1 în topul canadian, în timp ce “Get-A-Way” a atins punctul culminant pe poziția 3 în același top și “No More (I Can’t Stand It)” pe 4. În această fază, Brunner a preluat atribuțiile de producție și lansare a muzicii pentru ambele proiecte prin intermediul companiei sale Maxximum Songs.

Dupa succesul celor doua hituri Maxx, Wind, Hassas si Earlam au inceput imediat sa lucreze la debutul albumului Maxx To Maxximum. Un total de treisprezece piese muzicale noi au fost produse pentru noul album. To the Maxximum a fost lansat oficial in 16 iunie 1994 si a ajuns pe locul 22 în topurile germane. Albumul a fost, de asemenea, un succes major în Scandinavia, ajungând pe locul 10 în Suedia și pe 6 în Finlanda. “You Can Get It” a fost selectată pentru a fi al treilea single și a fost lansată în septembrie 1994, iar pe 31 octombrie 1994, un nou single Maxx intitulat “Power of Love” a fost lansat exclusiv pe un CD de compilație Bravo Hits numit Bravo Dance X-Mas. Cel de-al cincilea și ultimul single Maxx, “Move Your Body”, a fost lansat în octombrie 1995. Single-ul a conținut un sample al piesei “I Like to Move It” de Reel 2 Real feat The Mad Stuntman. Datorită scăderii vânzărilor de discuri, a diferențelor creative și a altor conflicte majore din cadrul echipei de producție, proiectul Maxx a fost dizolvat oficial la sfârșitul anului 1995.

În decembrie 2016, a apărut un site oficial Maxx anunțând online reunirea dintre Meek și fondatorii Maxx Brunner and Wind. Site-ul a dezvăluit noile lor planuri de relansare oficială a lui Maxx fără implicarea lui Köhler și un nou turneu european în 2017 realizat exclusiv cu Linda Meek. Pe 25 august 2017, Meek a revenit sub titulatura Maxx cu un concert live la festivalul “Love the 90’s Estonia” din Tallinn. Astăzi, ea continuă să concerteze în întreaga Europă cu Maxx, folosind rapperi diferiți în prestațiile ei live.