fbpx

CC CATCH

Caroline Muler

Caroline Catherine Muller, adică numele real al lui C.C.Catch, s-a născut la 31 iulie 1964, în Olanda, în Osse. Părinții lui Caroline erau cetățeni ai statelor vecine. Tatăl său Yurgen, de origine germană, a trăit în Germania, iar mama ei, Corry, de origine olandeză, a locuit în Olanda împreună cu fiica ei.

În 1980, Caroline Catherine Muller a devenit membru al cvartetului de fete Optimal, care a lansat două single-uri. În timpul unui concert din Hamburg al trupei, ea a fost abordată de compozitorul / producătorul Dieter Bohlen, care tocmai luase topurile continentale cu asalt cu duo-ul său Modern Talking. Caroline Catherine a semnat cu Bohlen, care i-a schimbat numele de scenă în C.C. Catch și single-ul de debut al cântăreței nou-create – “I Can I Lose My Heart Tonight” – a fost lansat în vara anului 1985.

La începutul anului 1986, ei au lansat al doilea single, “Cause you are young”, iar în curând întreaga Europă a fost fermecată de vocea subțire  a cântăreței, asemănătoare vântului de vară. Interesul și curiozitatea  publicului au fost satisfăcute – pe copertă era o fată frumoasă, iar pe partea din spate era numele ei – Carolina Muller. Cea de-a doua piesă a devenit și mai populară decât prima, în acel moment în primăvara anului 1986, ei au publicat primul album.

În 1986, casa de discuri HANSA a publicat mai multe single-uri: “Strangers By Night”, “Heartbreak Hotel”. În același an, Caroline a primit  titlul de Disco Queen, care, pe de o parte, devenise mai puțin important din cauza unui număr mare de doritoare, dar pe de altă parte acordat celor mai apreciați cântăreți. Crăciunul în 1986 a fost marcat de cel de-al doilea album – “Welcome To The Heartbreak Hotel”, iar discul a doborât toate recordurile pentru LP-uri (albume), cântecul titular a ajuns pe locul opt în Top 30 și l-a ocupat timp de opt săptămâni. Un nou single “Heaven And Hell” a fost lansat. Potrivit rezultatelor, a fost considerat cel mai bun single care a fost vreodată lansat de o casa de discuri germană. Single-ul “Heaven and Hell” a ocupat prima poziție în Top 10 în Germania timp de trei săptămâni.

În vara anului 1987 un nou single al lui C.C.Catch “Are You Man Enough?” a ocupat prima poziție în emisiunile de succes ale tuturor posturilor de radio europene. Caroline a explicat mesajul textului după cum urmează: “Este vorba despre acei tipi care se dau mari în fața fetelor și în același timp nu au nimic în inimile lor”.

“Like a Hurricane” a avut un succes mai mare, iar în primăvara anului 1988 artista a făcut un turneu în Europa.

La sfârșitul anului 1988, ea a lansat un nou single “Backseat Of Your Cadillac”, iar albumul “Big Fun” a fost ultimul lansat împreună cu Diter Bolen. Super-hit “Nothing But A Headache” a fost ultima piesă din cariera sa care a fost inclusa în top 10. Cu toate acestea, Caro si Diter au lucrat uneori împreună până la sfârșitul anului 1989. În total au inregistrat 12 single-uri si 5 albume.

Au fost deja mai mult de 20 de ani de când o cunoaștem pe C.C. si  de când iubim cântecele ei! Categoric această perioadă este suficientă pentru a asculta artista “așa cum este”, fără a privi noile direcții de modă în muzică. Stilul ei este o combinație rară de melodii de neuitat și performanță profesională. C.C. este o adevărată “Regină a muzicii Disco”, iar cântecele ei sunt considerate ca fiind adevăratul clasic al muzicii pop.