fbpx

CAPTAIN JACK

Captain Jack

Captain Jack este o trupă germană Eurohouse / pop formată în Germania în 1996, de membrul fondator, compozitorul și vocalistul Francisco Alejandro Gutierrez, care a adoptat numele de scenă Franky Gee. Solista pe primele două albume ale grupului a fost Liza Da Costa, care a încercat o carieră solo după ce a părăsit trupa Captain Jack. A fost înlocuită în 1999 de Maria Lucia “Maloy” Lozanes, care la rândul ei a fost înlocuită de Ilka-Anna-Antonia Traue (nume de scenă: Illi Love) în 2001. Solista Sunny a fost vocea feminină finală Captain Jack.

Conceptul și muzica Captain Jack (și personajul lui Franky Gee) era cel al antrenamentului militar. Costumul lui Franky era alcătuit dintr-o uniformă a unui general militar stilizat, cu o pălărie roșie inspirată de cea a marinarilor americani. Gutierrez a ales acest concept din cauza serviciului său în Armata Statelor Unite, o carieră pe care o disprețuia, dar pe care a fost forțat să o urmeze deoarece avea nevoie de bani. După ce și-a încheiat serviciul în armata americană, Gutierrez a rămas în Germania, unde a fost ultima dată staționat, și a început o carieră sub numele Westside.

În timp ce înregistra muzica sub acest nume, el a propus ideea unei piese de dans bazată pe o rutină din armată. Această idee a devenit stilul său: cântece despre pace și dragoste în stilul unui regim militar, în semn de protest împotriva anilor petrecuți în armata americană. Pălăria – o pălărie americană “barracks cover”, în schema de culori evocând armata roșie sovietică – protestează în continuare legat de idee de armată, simbolizând în același timp ideea unității naționale. Primele două albume, tematic, s-au aplecat puternic pe versuri, imagine, performanța scenică și videoclipurile muzicale. Acest lucru s-a schimbat odată cu plecarea lui Da Costa.

Viitorul trupei Captain Jack a intrat brusc sub semnul intrebarii cand Gutierrez a suferit o hemoragie cerebrala in timp ce mergea cu fiul sau in Spania, pe 17 octombrie 2005. Doctorii nu au mai avut ce face si Gutierrez a murit sambata 22 octombrie 2005 dupa ce a petrecut cinci zile in comă. În consecință, grupul s-a desființat în 2005. Viitorul trupei, fără frontman Gutierrez (numit de asemenea de mulți fani ca “Căpitanul Jack”), a fost incert pentru câțiva ani. Grupul s-a reformat în 2008 cu un nou frontman, Bruce Lacy.

Grupul a câștigat 19 discuri de aur și platină în întreaga Europă. Fanii jocului Konami  Dance Dance Revolution îi cunosc din numeroasele melodii care, prin seria de albume Dancemania, au fost folosite în seria de jocuri. Muzica Captain Jack a fost prezentată și în alte jocuri de muzică Konami, cum ar fi beatmania și Dance Maniax.