fbpx

C-BLOCK

So Strung Out

Toți au venit în Germania ca soldați americani. La început C-Block a fost doar Red Dogg (George Anthony Joseph) și Mr.P sau P.O.P. (James White). Cu Mr.P a avut succes Red Dogg cu albumul “General Population” și toate hiturile care i-au consacrat. Totul a mers foarte bine pentru cei doi. Ei au fost “principalii membri” ai CBK care erau cei mai vizibili, dar cântăreața Theresa “Misty” Baltimore și rapperul / cântăreața Goldie au fost, de asemenea, membri ai grupului și au apărut pe multe melodii.

Primul single al lui C-Block a fost “Skake dat azz” împreună cu rapperul A.K.-S.W.I.F.T. A fost lansat la începutul anului 1996, și a primit o mulțime de difuzări în cluburi și topuri hiphop.
Succesul adevărat a venit cu single-ul lor “So Strung Out”. Acest cântec a intrat top 5 în popularul Viva Top100 și a ajuns în top 10 în multe țări europene.
A urmat succesul cu un alt cântec de top “Time Is Tickin’ Away”, care a ajuns la fel de mare, dacă nu mai mare decât cel precedent. Dacă întrebați pe cineva despre C-Block, probabil că persoana va menționa direct “So Strung Out” și “Time Is Tickin ‘Away”.

Dupa aceea a venit vremea lansarii albumului de debut. “General Population” a ajuns în magazine, iar acest album este unul dintre, dacă nu cel mai important album al istoriei scenei europene HipHop / Rap. Albumul conține, cu excepția celor 3 single-uri “So Strung Out”, “Time Is Tickin’ Away” și celui de-al patrulea single, “Summertime”, super-melodii precum “Everything’s Good”, “Being Raised” și “Round N Round”. Acest lucru este într-adevăr ceva pentru fanii European Rap & HipHop.
După single-ul “Summertime”, Mr.P a început să se gândească la o carieră solo și el și Red Dogg s-au certat foarte mult. P a vrut prea mult propria carieră și a părăsit C-Block …… așa că acum C-Block devenise Red Dogg, Misty și Goldie. Acesta a fost noul C-Block.

A durat câteva luni pânp la lansarea primului single “Eternal Grace”. Cântecul a intrat în Viva Top 10 imediat și a fost lansat de Crăciun în 1997. În martie 1998, single-ul “Broken Wings” a avut o premieră mondială, un cover al lui Mr.Mister “Broken Wings”, unde Red Dogg a dovedit într-adevăr cât de bun este ca rapper. Noul album “Keepin’ It Real”, care a fost lansat în mai 1998, are influențe mai mari hiphop, dar păstrează totuși stilul caracteristic CBK. Piesele “Bounce”, “Keepin It Real”, “Motherless Child” și categoric “We Believe” și “You Win Again”  merită ascultate.

Cel de-al doilea album a avut un mare succes, mai ales în țările din Europa Centrală și Bulgaria, ajungând, de exemplu, locul 1 în Polonia.
Grupul a început să planifice următorul single, care trebuia să fie “We Believe”. Dar lucrurile nu se dovedesc întotdeauna a avea cursul dorit.

După un an de pauză, C-Block a revenit cu noul single “Keep Movin'” cu o componență surprinzătoare. James White (sau P.O.P.) s-a intors în grup, iar strofele de rap au purtat doar semnătura lui de data aceasta si a apărut o mouă solistă, Jeanine Love. Unde au dispărut Red Dogg, Goldie și Misty? Mai ales că Red Dogg a fost întotdeauna creierul din spatele grupului și a adus cele mai bune strofe rap. Single-ul “Keep Movin'” a fost lansat în vara anului 1999 și a fost o piesă caracteristică  CBK. A apărut în toate topurile de club din Europa, dar nu a avut niciodată succesul pieselor CBK anterioare.
Aproape un an mai târziu, în vara lui 2000, C-Block a lansat single-ul “The Future Is So bright”. Succesul s-a lăsat așteptat. Deși se putea citi pe coperta acelui single, ca noul album “Changes” a fost planificat sa fie lansat în curand, grupul a luat o pauza. Și după aceea s-a așternut liniștea …

Mai târziu, în 2004, fanii au descoperit câteva știri șocante despre Red Dogg. Tony a fost împușcat pe 15 septembrie 2001 și rănit foarte grav. Aproape că și-a pierdut viața. Acum se află într-un scaun cu rotile și și-a pierdut o parte din memorie. Cel care l-a împușcat a fost prins și  condamnat. Se pare că în prezent, Red Dogg s-a reînsurat cu fosta sa soție și acum trăiesc împreună cu fiica și nepoata lor în California.

În 2010, ceva uimitor este pe cale să se întâmple. Proiectul de succes Euro-Rap prezintă 40 dintre cei mai uimitori artiști euro-rap, cu o producție și cântece noi! Doi dintre acești artiști sunt Misty și Goldie.