fbpx

BONEY M

Liz Mitchell

Boney M. este un grup vocal german creat de producatorul german de discuri Frank Farian. Înființată inițial în Germania de Vest, cei patru membri originali ai grupului oficial au fost Liz Mitchell și Marcia Barrett din Jamaica, Maizie Williams de la Montserrat și Bobby Farrell din Aruba. Grupul a fost înființat în 1976 și a câștigat popularitatea în timpul erei disco de la sfârșitul anilor 1970. Începând cu anii ’80, diferite variante ale trupei au apărut, susținând concerte în diferite componențe.

În decembrie 1974, cântărețul-compozitor german Frank Farian, pe numele real, Franz Reuther, a înregistrat piesa de dans “Baby Do You Wanna Bump”. Farian a cântat versul “Do you want to bump?” cu voce gravă (în întregime creată în studio), precum și interpretarea aceluiași vers în registru falsetto. Când înregistrarea a fost lansată ca single, ea a apărut sub numele “Boney M.”, un pseudonim pe care Farian l-a creat pentru el după ce a urmărit spectacolul tv polițist australian Boney.

Take the Heat off Me, primul album al lui Boney M., a fost lansat în 1976. Acesta conține melodii pe care Marcia Barrett le-a înregistrat deja cu Farian, inclusiv piesa de titlu al albumului și “Lovin ‘or Leavin” “, ambele înregistrate anterior în germană, printr-un alt act Farian, Gilla. Pe măsură ce vocea lui Maizie Williams nu a fost considerată potrivită pentru înregistrare de către Farian și o încercare cu Bobby Farrell care a interpretat “No Woman No Cry” nu a funcționat, Farian a decis să folosească numai vocile lui Liz Mitchell și Marcia Barrett împreună cu propria voce creată în studio pentru a crea sunetul Boney M.

Succesul fulminant al grupului a aparut atunci când, la sfârșitul verii 1976, producatorul german de televiziune Michael ‘Mike’ Leckebusch (de la Radio Bremen) a solicitat grupul pentru show-ul sau Musikladen. Boney M. a apărut la spectacolul de muzică live pe 18 septembrie 1976, după orele 22 și în costumele lor îndrăznețe, unde au interpretat piesa “Daddy Cool”. Cântecul a ajuns repede numărul 1 în Germania, albumul urmând succesul single-ului. Un alt single, “Sunny” (cover al piesei Bobby Hebb din 1966), a dat grupului un al doilea hit nr.1. Popularitatea grupului a crescut de asemenea în întreaga Europă, cu “Daddy Cool” ajungând numărul 1 în Elveția, Suedia, Norvegia și Austria. Ambele single au fost, de asemenea, Top 10 hit-uri în Marea Britanie, care va deveni una dintre cele mai mari piețe ale trupei.

Boney M. a lansat al doilea album, Love for Sale, în anul 1977, care conținea hiturile “Ma Baker” și “Belfast”. Grupul și-a început primul turneu concertistic major cu o trupă live de muzicieni numită “The Black Beauty Circus” (numele lor fiind dat după prima trupă a lui Maizie Williams, “Black Beautiful People”). Love for Sale a primit aurul la un an dupa lansarea sa in Marea Britanie. Ambele single-uri de pe album au ajuns numărul 1 în Germania și în Top 10 UK.

Boney M. a lansat un nou single, ” Hooray! Hooray! It’s a Holi-Holiday”, în 1979, care a devenit un alt Top 10 hit în întreaga Europă. Mai târziu în același an au lansat al patrulea album, Oceans of Fantasy, care conținea două single-uri devenite hit – “Gotta Go Home” / “El Lute” și “I’m Born Again” / “Bahama Mama”. Albumul a inclus, de asemenea, pentru prima dată specificarea “Lead” și “Backing Vocals”. Oceans of Fantasy a ajuns numărul 1 în Marea Britanie și a fost certificat cu platină, deși rularea lor în Top 10 single s-a terminat acum cu “Gotta Go Home” atingând apogeul pe locul 12 în top și “I’m Born Again”, atingând locul 35.

Liz Mitchell (Elizabeth Rebecca Mitchell) sau pur și simplu cel mai faimos membru al trupei disco din 1970, Boney M. Ea este o cântăreață britanică, care s-a născut la Clarendon Parish din Jamaica pe 12 iulie 1952. În 1963, când Liz avea 11 ani, s-a mutat la Londra cu familia ei. Mai târziu, s-a mutat la Berlin pentru a interpreta alături de germanii de la Hair. După aceasta, s-a alăturat Les Humphries Singers, unde a cântat vreme de mai mulți ani.

Din păcate trupa s-a despărțit în 1986, cu toate că un an mai târziu, Bobby Farrell a reușit s-o convingă pe Liz Mitchell, pe Maizie Williams și pe un nou membru angajat în locul lui Marcia Barrett să se regrupeze pentru un turneu. Cu toate acestea, datorită unor situații de urgență din ultima clipă, cântăreața nou angajată a trebuit să se retragă și trupa a trebuit să recruteze noi membri, pe Celena Duncan și pe Curt Dee Daran.

Liz Mitchell s-a concentrat pe lansarea propriului ei album, numit No One Will Force You, care a fost lansat în Spania în 1988, single-ul “Mandela” (o re-editare a hitului “El Lute” al lui Boney M. 1979) și “Niños De La Playa” fiind cele mai populare.

Cu ajutorul soțului ei, Thomas Pemberton, a construit studiourile Dove House Studios și în 1999 a lansat un album “Share the World”.În 2004, “Liz Mitchell cântă hiturile lui Boney M” a fost lansat la Praga, susținut de o orchestră simfonică cehă. În prezent, Liz Mitchell cântă sub titulatura Boney M. feat Liz Mitchell.

Elizabeth Rebecca Mitchell, născută la 12 iulie 1952 în Jamaican Clarendon, a devenit extrem de populară, cunoscută drept cântăreața trupei disco de origine germană Boney M. Liz Mitchell nu este uitată nici astăzi, ea este și mai populară grație show-ului ei disco Boney M feat Liz Mitchell. Trupa este la mare cautare, cu proiecte muzicale și organizatori de petreceri private. Solicitarile constante pentru “Liz Mitchell feat Boney M” reprezintă o dovadă a iubirii reale a publicului pentru personalitatea incredibilă a lui Liz și a talentului său fenomenal.