fbpx

ALEXIA

Alessia Aquilani

Alexia, născută Alessia Aquilani, s-a născut pe 19 mai 1967 în La Spezia. A început să cânte de mică, adresată muzicii prin pasiunea și părinții săi. La vârsta de 7 ani s-a alăturat complexului grup muzical “I ragazzi di Migliarina”, unde a devenit ulterior solistă. Între timp s-a dedicat studiului tehnicilor vocale, pianului și altei arte frumoase, dansului. Dupa absolvire, a inceput să lucreze cu label-ul DWA și a contribuit la hiturile “Please do not go” și “Part time love” ale trupei Double You.

În 1993, Alexia se implică în proiectul muzical internațional numit Ice Mc care este începutul unui succes încununat de melodii precum “Think about the way” și “It’s a rainy day”, care urcă în topurile din întreaga lume.

În anul următor Alexia cucerește lumea cu turneul Ice Mc, una dintre piesele pe care le interpretează, “Think about the way”, va fi inclusă în coloana sonoră a filmului “Trainspotting”.

În 1995 Alexia a lansat primul său single “Me and You”, care ajunge numărul unu în clasament atât în Italia, cât și în Spania.

În 1996 repetă succesul realizat cu primul său single, cu cea mai difuzată melodie din toată Europa de Sud: “Summer is crazy”. Alexia începe să cucerească topurile europene cu piesele “Number one”, “Uh la la la”. Primul său album “Fan Club”, lansat în 1997, a vândut peste 600 de mii de exemplare, a urcat în toate topurile  europene și a câștigat multe discuri de aur și platină.

În 1998 a lansat cel de-al doilea album “The Party” și a câștigat un disc de platină cu peste 500.000 de exemplare vândute. Albumul a obținut succese în Anglia, Statele Unite și Japonia, facând din Alexia un star  internațional. Artista lansează albumul “Happy” în 1999, cu piese care variază de la dance, pop la R & B, intră în topuri în Europa și primește numeroase discuri de aur, acesta fiind albumul care o va consacra pe Alexia drept unul dintre cei mai renumiți cântăreți italieni la nivel mondial.

În 2000 a lansat al patrulea album “The Hits”, care conține cele mai mari hituri ale Alexiei și multe piese bonus. Acest album a câștigat de asemenea numeroase premii și discuri de aur. În luna octombrie a aceluiași an va fi lansat single-ul “Non ti dimenticherò”, realizat împreună cu Gianni Morandi.

In vara anului 2001 se lansează sub casa de discuri Sony / Epic “Mad for Music”, un nou album în care Alexia își extinde orizonturile spre pop.

După 5 milioane de exemplare vândute în întreaga lume, 8 discuri de aur și 2 platină, cântând în limba engleză genul dance, Alexia este prezentată pentru prima dată la Festivalul de la Sanremo în 2002 și este un adevărat succes. “Tell me how”, primul single de pe noul album “Alexia”, este plasat pe locul 2 in categoria Mare a prestigiosului festival italian, a castigat cel mai bun premiu muzical Volare si a devenit si cea mai difuzată melodie în mass-media națională în următoarele luni, stabilindu-se pe numărul unu în clasamentul celor mai difuzate piese la radio.

Pe 11 iunie 2010 este publicat noul single “Star”, o baladă cu influențe funk și r’n’b, în care este pusă în lumină relația umană complexă cu notorietatea. Star este primul single promoțional al celui de-al nouălea album “Stars”, lansat în luna iunie.

În aprilie 2015, apare noul single “The world does not accept the words”, o melodie care anticipează albumul nepublicat “You can if you want”.