DISKOteka Festival se amână pentru 2021.

Cu aproximativ două luni înainte de momentul în care DISKOteka Festival ar fi trebuit să se desfășoare, nu există niciun scenariu realist în care să întrezărim condițiile normale organizării unui festival de dimensiunea DISKOteka.

Numărul tot mai mare de cazuri de infectări cu COVID, interzicerea organizarii festivalurilor, anunțurile autoritătilor despre menținerea restricțiilor pentru încă o perioadă ne-au determinat să luam decizia amânarii pentru anul 2021 a DISKOteka Festival.

De la echipe de producţie, tehnicieni, artişti, arhitecţi, echipă de comunicare şi voluntari, mii de oameni vor simţi efectele acestei decizii. Însă promisiunea noastră rămâne aceeași: DISKOteka Festival va ramâne experiența ta de neuitat, cu cea mai buna muzică a tuturor timpurilor.

Cei care și-au achiziționat abonamente le pot ultiliza la una din următoarele trei ediții ale festivalului: 2021, 2022, 2023.
Prioritatea noastră a fost și va fi mereu sănătatea și siguranța!

Vă mulțumim pentru înțelegere și abia așteptam să ne revedem la DISKOteka Festival!

În ce dată va avea loc DISKOteka 2021?

În acest moment trebuie să așteptăm deciziile autorităților. Noua perioadă de organizare a DISKOteka Festival va fi stabilită în funcție de evoluția acestei pandemii la nivel național și mondial.

Ce se întâmplă cu artiștii confirmați până acum?

Obiectivul nostru este să păstrăm 100% același lineup și toți artiștii să fie reconfirmați pentru 2021. Există însă posibilitatea să apară modificări în funcție de turneele artiștilor.

De ce nu se poate organiza DISKOteka în toamnă?

A fost una dintre variantele la care ne-am gândit încă din luna Februarie 2020, când am reprogramat festivalul pentru perioada 18-20 Septembrie 2020. Dar DISKOteka este un eveniment pe care îl pregătim în cel mai mic detaliu, timp de un an, iar organizarea lui în toamnă ar fi însemnat să oferim o ediție mult sub nivelul pe care ni-l dorim, fără a avea nicio garanție că noua perioadă aleasă în 2020 poate fi respectată.

Ce se întâmplă cu abonamentul meu?

Abonamentul tău rămâne valabil în continuare pentru DISKOteka Festival, în 2021.

Ce se întâmplă cu asigurarea atașata biletului pe care îl am?

În prezent, asigurarea a fost suspendată, pe fondul amânării organizării festivalului pentru o dată pe care nu o putem încă anunța. Prin urmare, având în vedere lipsa elementului esențial al contractului de asigurare, respectiv determinarea exacta a riscului asigurat, în lipsa unei date concrete de reprogramare a evenimentului, a fost suspendată acoperirea tuturor riscurilor. De îndată ce vom stabili o noua dată pentru organizarea festivalului, acoperirea va fi repusă în vigoare, nemaifiind necesară emiterea vreunui alt act din partea asiguratorului.

De ce nu îmi dați voi banii înapoi pe comandă?

După cum știi, DISKOteka este un eveniment la care lucrăm 1 an de zile și pe care îl pregătim din timp. În organizarea DISKOteka sunt implicați mai mulți terți: artiști, firme de producție, agenții de publicitate, etc.

Practic, în acest moment, festivalul era pregătit în proporție de 100%, cu contractorii de rigoare și toate avansurile și plățile erau făcute.

Un refund total ar implica un blocaj la nivelul întregii industrii. Din acest motiv, autoritățile române, conform Ordonantei nr. 70 din 14 mai 2020, Art. 32, au stabilit umătoarele:

Art.32 lit.a) – în cazul reprogramării evenimentului sau festivalului, participantul la eveniment sau festival va putea folosi biletul de acces achiziționat, beneficiind de toate drepturile conferite de biletul de acces la data reprogramării evenimentului sau festivalului. Data reprogramării evenimentului sau festivalului nu poate depăși data de 30 septembrie 2021.

Art.32 lit.b) – în cazul anulării evenimentului sau festivalului sau în cazul imposibilității folosirii biletului de acces la data reprogramării evenimentului sau festivalului, participantul la eveniment sau festival va primi din partea organizatorului un voucher pentru întreaga sumă plătită organizatorului, voucher ce va fi folosit pentru achiziționarea de produse sau servicii din gama oferită de către organizator, conform unui regulament detaliat comunicat de către organizator.

Art.32 lit.c) – în cazul în care voucherul nu este folosit pentru achiziționarea de produse sau servicii până cel târziu la data de 30 septembrie 2021, organizatorul va rambursa toate sumele pe care le-a primit din partea consumatorului până la 31 decembrie 2021.

Ce este voucherul și cum funcționează?

În perioada 15 August – 15 Septembrie, dacă nu îți poți folosi biletele, ai posibilitatea de a alege să primești vouchere de aceeași valoare, trimitând un mail prin care să-ți exprimi această opțiune la adresa office@diskoteka.ro.

Voucherul poate fi folosit până în 30 Septembrie 2021, pentru a cumpăra bilete la noua ediție a DISKOteka Festival.

După expirarea celor 30 de zile abonamentul devine automat valabil pentru ediția reprogramată a evenimentului sau festivalului.

Pot vinde voucherul?

Nu. Voucherul poate fi folosit doar pentru comenzi de pe diskoteka.ro

Am cumpărat bilete pentru mai mulți prieteni. Ei cum pot folosi voucherul?

Voucherul poate fi folosit doar de persoana care a cumpărat abonamentele, nefiind posibilă transferarea lui între persoane. Poți cumpăra bilete pentru prietenii tăi, direct de pe diskoteka.ro, atunci când acest lucru va fi din nou posibil.

Ce se întâmplă dacă expiră voucherul și nu îl folosesc?

Dacă se întâmplă asta, poți cere contravaloarea lui, banii urmând a fi returnați până în 31 Decembrie 2021. Vom anunța toate detaliile după 30 Septembrie 2021.

Trimite un mesaj

Vrei să afli ceva anume? Ai o nelămurire legată de DISKOteka Festival? Suntem la un mail distanță.

10 + 9 =