Selectează o Pagină

DJ Bobo

DJ BoBo a vândut 14 milioane de înregistrări în întreaga lume și a lansat 11 albume de studio, precum și o compilație de câteva albume, care au inclus hit-urile sale precum “Everybody”, “Respect Yourself”, “Freedom” sau “Love is all around”.

Povestea mea

După ce și-a încheiat școala de nouă ani, René Baumann a decis să predea ca brutar și cofetar (1984). În perioada de breakdance René, însă, și-a simțit chemarea muzicală din ce în ce mai intensă … Cu stilul său de dans acrobatic, a câștigat în 1987 titlul elvețian în showdance.

În anul ’85 a început să mixeze la Jugendhaus Aarau și de atunci vine numele „DJ BoBo”. Acesta a fost porecla lui. La doar un an, a terminat pe locul 2 la Campionatele Elvețiene de DJ. În calitate de DJ profesionist în discoteca Don Paco (1986-89 la Wohlen) și mai târziu în Hazyland (Lucerna 1990-91), a reușit să câștige multă experiență, până când a decis să-și producă propriul maxi-single.

Așa s-a născut primul disc „Love You” (1989). Aceasta lansare a fost urmată de apariții în diferite discoteci elvețiene. La apariția următoarelor două single-uri „Ladies In The House” și „Let’s Groove On” (1991), a urmat un al doilea turneu al clubului. După aceste prime reușite în țara sa de origine, descoperirea internațională a venit cu super-hitul „Somebody Dance With Me”, care a depășit toate așteptările: lansat la începutul lunii noiembrie 1992, această melodie s-a aflat în Top 10 în multe țări și a primit premiile Golden Records. în Germania, Elveția, Austria, Israel, Australia și Suedia.

În vara lui ’94 DJ BoBo lansează single-ul „Everybody” – acesta a ajuns pe locul 2 al topurilor germane, a rămas acolo timp de mai multe săptămâni și a primit Premiul de Platină pentru peste 500.000 de unități vândute în Germania.

În martie ’96 a început turneul „Love Is The Price”. Invitați speciali să cânte în deschidere au fost cei de la „Backstreet Boys”, necunoscuți la acea vreme.

În calitate de invitat special al turneului „History” al lui Michael Jackson, DJ BoBo si echipa sa si-au putut demonstra abilitățile lor la concertele de la Praga, Budapesta, București, Moscova și Varșovia. Pentru DJ BoBo, un vis din copilărie a devenit realitate.

Turneul KALEIDOLUNA a stabilit noi recorduri prezență a spectatorilor.

„Toată pregătirea și efortul au fost răsplătite. Este unul dintre cele mai bune spectacole pe care le-am făcut vreodată. A fost întotdeauna impresionant în fiecare seară de entuziasmul cu care m-au întâmpinat oamenii. De abia aștept să ajung la pentru prima dată la Timișoara.” a declarat DJ BoBo

DJ Bobo